השקשוקה

השקשוקה

פסטיבל האוכל הים תיכוני


ישראל

הפסטיבל, נותן במה לקולינריה הים תיכונית של אשדוד ומארח בפסטיבל האוכל הים תיכוני, חמש מסעדות שף מהמובילות בעיר, עם מנת הדגל של כל אחת מהן:

"אידי דגים" עם מנת הדגל פילה ברבוניה על מצע פירה אפונה. "וינו דל מאר" עם מנת הדגל סביצ'ה דג-ים בשילוב בצלצלי שאלוט, כוסברה, בצל ירוק, פלפל צ'ילי קצוץ על מצע צנונית וקרם סלק, בתיבול שמן זית ולימון. "אלדין בשדרה" עם מנת הדגל פילה דג קוד מטוגן על מקל לצד צ'יפס ארטישוק. "סינטה" עם מנת הדגל רול סינטה- נתח סינטה במילוי עלי רוקט, פלפל אדום ובצל ירוק, בליווי רוטב סילאן ביתי עם נגיעות שום קונפי,פלפלים בצבעים ובצל ירוק . על מצע של פירה תפוחי אדמה.

לצד המסעדות, ייהנו המבקרים משוק ססגוני ובו דוכני אווירה וקונספט עם מגוון תבלינים ותערובות תה, מגשי בקלוואה, כנאפה, חלבה ומלבי משטחי אגוזים מקורמלים ומלוחים דוכני זיתים וחמוצים.

פעילויות נוספות יוצעו לקהל המבקרים והן: בר משקאות אותנטי במיוחד: אוזו אורגינל, ערק, סנגריה ספרדי, לימונצ'לו, גראפה, קאמפרי ובר יינות ישראלי, מתחם יווני מרענן, עם אבטיח קר ובולגרית כמיטב המסורת היוונית. במת הדגמות ובה שף מכל מסעדה ידגים מנה ים תיכונית שכל אחד יוכל להכין בבית. פינות צילום לילדים, עם קאט אאוטים מדליקים במיוחד.

מתחם הפסטיבל ייבנה ממתחמי ישיבה אופייניים לתרבויות השונות של מדינות אגן הים התיכון. כחלק מהשוק הססגוני שייצור אווירה חמימה ונעימה, תבנה שדרת דוכנים אותנטית עם כלי בית וחפצי נוי מעוצבים.